Rugcentrum Peel&Maas

Rugcentrum Peel en Maas gaat chronische lage rugklachten op een wetenschappelijk onderbouwde en innovatieve wijze te lijf.

Chronische lage rugklachten zijn een groot maatschappelijk probleem. Volgens recent onderzoek kosten uitkeringen bij ziekteverzuim de Nederlandse samenleving 3,5 miljard per jaar. Rugcentrum Peel en Maas biedt zijn patiënten een unieke behandelmethode aan. Tijdens een uitgebreide intake worden fysieke, persoonlijke en psychosociale factoren in kaart gebracht. Wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat diverse psychosociale factoren een negatieve rol kunnen spelen voor herstel bij rugpijn. Aan de hand van de uitkomsten op diverse vragenlijsten ontvangt de patiënt gerichte coaching. Daarnaast geeft Rugcentrum Peel & Maas pijninformatie avonden waarin de patiënt uitleg krijgt over de fysiologie van chronische pijn. Daarbij ontvangt de patiënt handvaten om op een goede manier met pijn om te gaan. Een andere belangrijke factor bij langdurige lage rugklachten zijn verzwakte spieren die niet meer in staat zijn de wervelkolom, waar ze omheen liggen, te stabiliseren. Bij acute en chronische pijn worden deze belangrijke spieren helemaal niet meer door de hersenen en het zenuwstelsel geactiveerd waardoor extra pijn ontstaat. Rugcentrum Peel & Maas heeft om deze specifieke klachten te behandelen het succesvolle format "Back Therapy Center by Dr. Wolff" als eerste naar Nederland gehaald. Deze unieke behandelmethode is al jaar en dag een groot succes in Oostenrijk en Zwitserland. Alleen al in deze 2 landen zijn er ruim 40 BTC Centers actief, veelal gerund door Nederlandse top fysiotherapeuten. 
 

Rugcentrum Peel & Maas bv is samenwerking tussen Fysio-Support Peter Slots, Fysiotherapeut/Manueel therapeut Job van Hoof en Sporthelden)