Preventie centrum

NL Actief Preventiecentrum

Inmiddels zijn er zo’n 140 NL Actief Preventiecentra in Nederland die zich richten op de doelgroep van mensen met overgewicht en/of een (verhoogd risico op een) chronische aandoening zoals Obesitas, Diabetes. Deze begeleiding vindt (met name) buiten de zorg plaats omdat het gaat om mensen die uitbehandeld zijn.

Kwaliteit van begeleiding geborgd
Met het keurmerk NL Actief Preventiecentrum laat Sporthelden zien dat zij intern de zaakjes op orde hebben. Zij kunnen erop vertrouwen dat hun medewerkers de juiste dingen doen om deze specifieke doelgroepen optimaal te kunnen begeleiden.

Alleen leden van NL Actief, die BASIS gekeurd zijn door Keurmerk Fitness (LERF), komen in aanmerking voor het keurmerk NL Actief Preventiecentrum. Zij worden, naast de criteria waar alle leden van NL Actief aan dienen te voldoen, ook getoetst op zaken die zich toespitsen op de juiste begeleiding van de specifieke doelgroepen.

  • Beschikt de bewegingsdeskundige over de juiste competenties? Is hij in FITNED.NL geregistreerd op niveau 4+ (Fitnesstrainer B aangevuld met een specialisatie ‘Bewegingsdeskundige Prediabetes’, ‘Bewegingsdeskundige Diabetes Mellitus’, Bewegingsdeskundige Overgewicht en Obesitas’ of ‘Bewegingsdeskundige NAH’,
  • Wordt binnen het fitnesscentrum gewerkt conform vastomlijnde procedures? Bijvoorbeeld, weet de receptiemedewerker wat hij/zij moet doen als een prospect met een verwijzing van de huisarts zich meldt aan de balie? Zijn de andere instructeurs ervan op de hoogte wat ze moeten doen als een diabeet een ‘hypo’ heeft? enz.
  • Wordt er door de bewegingsdeskundige (4+) gewerkt conform de wetenschappelijk onderbouwde wijze van begeleiding? 

Sporthelden voldoet ruimschoots aan deze vereiste en is daarom al 6 jaar het enige erkende Preventiecentrum bij jou in de buurt.