FAQ

Uit welke abonnementen kan ik kiezen?

Lid worden kan voor 1 losse maand, 3 maanden, 6 maanden en 12 maanden, we hebben strippenkaarten en seizoenkaarten. Flexibel en altijd all-in. Als lid van Sporthelden kun je tijdens de ruime openingstijden dagelijks gebruikmaken van het volledige aanbod. Alle live groepslessen, vrije fitness, squashbaan, sauna, infrarood sauna en nog veel meer. Maak een afspraak op locatie en laat je uitgebreid informeren over al deze opties.

Waarom kan ik bij jullie niet sporten voor €9,95 of nog minder?

Sporthelden is geen low Budget club. Hier draait alles echt om de kwaliteit en niet om de kwantiteit. Wij zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Het verschil wordt vooral gemaakt in het uitgebreide aanbod van de o.a. de ruim 85 live groepslessen per week, de unieke Indoor Cycling Arena, sauna faciliteiten, structurele, persoonlijke en natuurlijk gratis begeleiding door uitsluitend gecertificeerde beweeg en leefstijlcoaches, hoge servicegraad en door de teamleden die er allemaal werkzaam zijn, van interieurverzorgster tot horecamedewerkers.

Hebben jullie ook acties?

Jazeker, alleen zijn onze acties vaak bestemd voor de leden van Sporthelden want dit zijn tenslotte de ambassadeurs van de club en die willen we graag belonen. Denk aan bring a friend actie (beloon jezelf met 1 maand gratis sporten door een nieuw lid aan te dragen), Ben je een nieuw lid, dan ben je ook meteen een ambassadeur van de club en kun je dus direct gebruik maken van deze actie.

Ik heb nog een contract bij een andere club, en nu?

Geen enkel probleem! Wij hebben een overstapregeling die ervoor zorgt dat je geen dubbele kosten hebt. Sterker nog, Het bedrag dat je betaalt bij je huidige club wordt gewoon in mindering gebracht op de abonnementsprijs van Sporthelden. Dit zolang als je abonnement nog loopt. Je nieuwe abonnement bij Sporthelden gaat pas in nadat je oude abonnement bij je vorige club is afgelopen*. (*alleen op vertoon van inschrijving en uitschrijving van je huidige club)

Ik kan een periode niet komen sporten, en nu?

Ben je geblesseerd en kunt daardoor niet gaan sporten of je zit voor een langere periode in het buitenland voor werk of stage, dan is het geen enkel probleem om je abonnement voor een periode te laten bevriezen. Tijdens deze periode wordt er dan ook niet geïncasseerd.

Betaal ik bij jullie inschrijfgeld?

Bij ons betaal je voor geen enkel abonnement inschrijfgeld! Wij hanteren een transparante prijssetting die we jullie hier op locatie graag vrijblijvend presenteren.

Kan ik ook sporten via de werkgever ?

Indien je werkgever aanbied om aan bedrijfsfitness deel te nemen (sporten via je brutosalaris) dan kan dit altijd bij Sporthelden. Wij zijn aangesloten bij nagenoeg alle bedrijfsfitness organisaties in Nederland. (o.a. Bedrijfsfitness Nederland, Fitland, Benvitaal, HighFive)

Kan ik veilig en met toezicht bij jullie sporten?

Sporthelden is altijd bemand binnen de ruime openingstijden. Buiten onze medewerkers is er verder altijd een grote sociale controle door de ambassadeurs van de club, de leden. Veilig en verantwoord bewegen, daar draait het hier allemaal om. Buiten de gecertificeerde beweeg en leefstijlcoaches hebben alle personeelsleden van Sporthelden hun BHV certificaten. In het gebouw is ook een AED apparaat aanwezig.

Hebben jullie Live groepslessen?

Jazeker, dit is een van onze specialiteiten en absoluut uniek in de hele regio. Uitsluitend Live lessen, 70+ per week; Als een van de weinige clubs in Nederland al ruim 20 jaar Les Mills Premium Member (Les Mills Tone, BodyBalance, BodyPump, BodyCombat, SH'Bam, CXWorx, Grit Strength), Funxtion, 18 Indoorcycling lessen per week en nog veel meer en met alleen maar de beste instructeurs. De kwaliteit van een groepsles wordt namelijk grotendeels bepaald door deze "artiesten" en volgens ons en onze leden niet in een virtuele omgeving. Sporthelden heeft een prachtig team van nationale en internationale Master coaches en top instructeurs met enorm veel ervaring in binnen-, en buitenland.

Moet ik reserveren voor groepslessen?

Reserveren is op dit moment alleen noodzakelijk voor trainingen bij het rugcentrum en de bokslessen. Zorg dat je maximaal 5 minuten voor aanvang aanwezig bent en dat je de les niet tussentijds verlaat. Het is altijd mogelijk om een korte technieksessie in te plannen voor een verantwoorde start.

Moet ik extra betalen voor live groepslessen?

Nee, bij Sporthelden betaal je niets extra voor de Live groepslessen. Het is een all-in concept zonder up-sell producten, dus geen aanvullende pakketten of verrassingen achteraf.

Kan ik ook een keertje proberen?

Natuurlijk, je bent altijd welkom om een keer een lesje mee te pakken of om een keer de sfeer te komen proeven in de vrije fitness. We horen daarna graag van je hoe je het hebt ervaren.

Wat mag ik verwachten van de begeleiding?

Begeleiding behoort echt tot de standaard van Sporthelden! Voordat je begint met sporten heb je altijd een uitgebreid en persoonlijk intake gesprek met een gekwalificeerde beweegcoach. Je wensen en doelstellingen worden in kaart gebracht. De coach adviseert je daarna o.a. over de lessen die bij jou passen, of het programma dat je kunt volgen. Ook maak je direct een aantal afspraken voor de gratis een-op-een begeleidingen. We gaan je dan met een persoonlijk trainingsschema op een verantwoorde en doelgerichte manier aan het werk zetten. Dit begeleidingstraject herhaalt zich iedere 8 tot 10 weken, natuurlijk zonder dat je daar extra voor zou moeten betalen. Naast de een-op-een begeleiding is er altijd begeleiding door instructeurs die in de fitnessruimte aanwezig zijn. Ma t/m vr tussen 09.00 en 12.00 en van 16.00 tot 21.30uur. Za en Zo van 08.30 tot 13.00uur

Moet ik extra betalen voor persoonlijke begeleiding?

Nee, Bij Sporthelden hoef je nooit extra te betalen voor begeleiding. Dit is altijd gratis en behoort tot de standaard! Onze goed opgeleide beweegcoaches helpen je graag, structureel en persoonlijk! Jouw doel is onze uitdaging.

Zijn alle instructeurs gediplomeerd?

Het Sporthelden team staat garant voor kwaliteit. De meeste instructeurs zijn specialisten op HBO-niveau. Alle instructeurs zijn ten minste CIOS-gediplomeerd en EREPS/FITNED gecertificeerd en geregistreerd. Verder wordt ons team aangevuld met maximaal 3 stagiaires (sport en beweging) per lopend schooljaar.

Hebben jullie ook Fysiotherapie?

Jazeker, en niet zomaar een fysiotherapie. Sporthelden werkt al veel jaren samen met FysioSupport Peter Slots. Binnen de directe omgeving van Panningen is dit de enige praktijk waar zowel een geregistreerde Master Sportfysiotherapie als een Master Manuele therapie werkzaam is. Samen met FysioSupport Peter Slots en Job van Hoof is onlangs ook Rugcentrum Peel & Maas opgericht. Een behandeltherapie voor mensen met chronische rugklachten

Mag ik ook gebruik maken van de sauna?

Iedereen vanaf 18 jaar mag gebruik maken van de sauna en infrarood sauna. Let wel op de aanwijzingen in het kleedlokaal en bij de sauna's. De sauna's zijn gemixt en we hanteren de standaard sauna regels van een naaktsauna. Badkleding is dus niet toegestaan.

Kan ik bij Sporthelden ook wat drinken?

Buiten het gratis vers fruitwater wat we aanbieden kun je voor, tijdens of na het sporten altijd wat te drinken bestellen aan de gezellige sportbar. Onze horeca dames voorzien jullie graag van een overheerlijk kopje Nespresso koffie, een lekkere eiwitten shake en nog veel meer. GRATIS voor alle leden: Procon sportdrank, onbeperkt gekoeld of ongekoeld water met verschillende fruitsmaken. Laag in calorieën, heerlijk van smaak. 

Kan ik na het trainen ook douchen?

Sporthelden beschikt over moderne kleedlokalen met ruime douchegelegenheden. 6 warme douches, een koude douche voor de liefhebbers en 100 grote lockers per kleedruimte. Om al je spullen veilig op te bergen. Dit alles is natuurlijk gratis te gebruiken.

Hebben jullie Lockers/kluisjes

In de kleedlokalen van Sporthelden zitten zowel bij de heren als bij de dames 100 grote Lockers die je natuurlijk gratis kunt gebruiken (elektronische cijferslot) Alle kleren en sporttassen zijn hier gemakkelijk en veilig in op te bergen. In de bar van Sporthelden zijn ook nog 30 kleine kluisjes. Ook deze zijn vanzelfsprekend gratis te gebruiken

Ik wordt 26 jaar, en wat dan?

Heb je een jeugd abonnement (losse maand of 12 maanden) en je wordt vervolgens 26 jaar, dan zal Sporthelden automatisch en zonder vooraankondiging het abonnement omzetten naar een volwassen abonnement (tenzij anders afgesproken). Sluit je een jeugd jaarabonnement af in het jaar dat je 26 wordt, dan maak je eerst je huidige contract af en daarna wordt het automatisch omgezet naar een volwassen abonnement

Vanaf welke leeftijd kan ik bij jullie terecht?

Normaal gesproken kun je vanaf je 15e beginnen met sporten bij Sporthelden. We zorgen ervoor dat je snel op een verantwoorde manier zelfstandig bezig kunt zijn. Daarnaast adviseren we altijd om zoveel mogelijk aan de groepslessen deel te nemen. Dit maakt het sporten nog leuker. Ben je jonger dan 15, vraag dan naar de mogelijkheden.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Vanzelfsprekend hopen we dat dit niet gebeurt, maar mocht het wel zo zijn dan heb je rekening te houden met het volgende: Opzeggen kan maandelijks na afloop van je contract. Dit met inachtneming van 1 volle kalendermaand opzegtermijn. Bij voorkeur schriftelijk. Tussentijds opzeggen op basis van medische gronden of verhuizing naar een nieuwe gemeente buiten een straal van 20km Peel en Maas is ook mogelijk, echter met bewijs van (huis)arts of kopie inschrijving nieuwe gemeente.